1994: Iδρύεται η εταιρεία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΒΕΣΗ Ο.Ε. από τους αδελφούς Δ. Κοροβέση στo Βασιλικό Ευβοίας, με αντικείμενο την παραγωγή προϊόντων ξύλου και με εξειδίκευση στα παντογραφικά σχέδια.

2003: Καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται και αυξάνει το μερίδιο της στην εγχώρια αγορά, λαμβάνεται η στρατηγικής σημασίας απόφαση και μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2000 m² στη ΒΙ.ΠΕ. Πέι ΔοκούΝέος εξοπλισμός, τεχνολογικά ανεπτυγμένος, επιστρατεύεται και αρχίζει η ραγδαία ανοδική πορεία.

2008: Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, η εταιρεία καλείται να καλύψει εκ νέου αυξημένες παραγωγικές ανάγκες και δημιουργούνται νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3000 m². Πλέον, αρχίζει να επιστρατεύει νέες τεχνικές μάρκετινγκ και επενδύει στην δημόσια προβολή της, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Διευρύνει το πελατολόγιό της επιτυχώς, γεγονός που την καθιστά κορυφαία στην Ελλάδα και πλέον στοχεύει στις ξένες αγορές και αναπτύσσει δυναμικό εξαγωγικό προφίλ.

coverdoors

2009: Στα πλαίσια του ταχύτατου αναπτυξιακού ρυθμού της, κατοχυρώνεται ο διακριτικός τίτλος  “COVERDOORS”, με τον οποίο θα γίνει ευρέως γνωστή η εταιρεία στον κλάδο της.  Με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό τύπου CNC και πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας EN ISO 9001:2008, διαθέτει πλέον και πιστοποιημένη  ηχομονωτική πόρτα.

2012: Εισάγει, στην ήδη ευρεία γκάμα πορτών, άλλες δύο ακόμα επιλογές, την θωρακισμένη πόρτα και την πυράντοχη. Η θωρακισμένη πόρτα της Coverdoors προσφέρει πολλαπλές επιλογές κλασσικών και μοντέρνων σχεδίων, αλλά πάντοτε εστιάζοντας στα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Επιπλέον, η πόρτα πυρασφαλείας, η οποία εξασφαλίζει πυραντοχή 60 min σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα εργαστήρια δοκιμών Exova Warrington fire testing, United Kingdom Πρότυπο BS 476 Part 22:1987, έρχεται να ανταποκριθεί και στις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις.

2013: Εισάγει στη γκάμα των προϊόντων τις πόρτες με επένδυση HPL και μεταλλική κάσα. Oι πόρτες αυτές χρησιμοποιούνται σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, όπως δημόσια κτήρια (νοσοκομεία, σχολεία, γραφεία κτλ).

2016: Καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς για πόρτες πυρασφαλείας αυξάνουν, η εταιρεία Coverdoors αποκτά νέα πιστοποιητικά πυρασφαλείας και ηχομόνωσης. Στον τομέα της πυρασφαλείας η εταιρεία Coverdoors έχει πιστοποιηθεί για 30, 60, 90, 120 min από τον έγκυρο φορέα πιστοποίησης IFC Certification με αριθμό πιστοποίησης IFCC1257. Στον ακουστικό τομέα έχουν προστεθεί καινούργια πιστοποιητικά με αποτέλεσμα η εταιρεία πλέον να διαθέτει πόρτες με δείκτες ηχομόνωσης: 30, 32, 34, 36, 39, 42, 44dB.

2018: Μετά την ταχεία ανάπτυξη και κατάκτηση της ελληνικής αγοράς, η εταιρεία αποφασίζει να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα και να ανοίξει τα φτερά της στην αυστραλιανή αγορά, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την Coverdoors Australia, τους επίσημους εκπροσώπους της Coverdoors Ελλάδας. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε επώνυμα Ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών στην Αυστραλιανή αγορά.

2019/2020: Η Coverdoors προχωράει στην επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων από 5000m2 σε 8000m2 σε συνέχεια της σημαντικής επένδυσης στην αγορά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, που προκάλεσε την ανάγκη για αυξημένους χώρους αποθήκευσης.

Σήμερα: H Coverdoors βασιζόμενη στις αξίες της, στον ανθρώπινο παράγοντα, στο σεβασμό προς τον συνεργάτη και τον καταναλωτή στοχεύει να είναι μια εταιρεία ζωντανή, οικονομικά υγιής, δυναμικά αναπτυσσόμενη, δημιουργική και παρούσα στις εξελίξεις της αγοράς. Μέσα από το δίκτυο συνεργατών που έχει αναπτύξει, έχει περισσότερα από 90 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα της, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού όπως Αυστραλία, Ρουμανία και Κύπρο.